25/4/14

Faerie's Aire & Death Waltz (from "Tribute to Zdenko G. Fibich") i altres, de John Stump

John Arthur Stump fou un compositor i músic estatunitenc, nascut a Kansas al 1944 i mort a Glendale el 2006. Ja que fou poc conegut en vida, és difícil estar segur de quines son les seves dades biogràfiques reals o la seva aparença física real. El poc que se sap de ell, prové dels escrits d'un blog del seu nebot, Greg Stump. Segons el que Greg va escriure, després de la mort i funeral del seu oncle, va rebre diverses partitures de les pertenençes que els seus pares havien recuperat del seu oncle. La més coneguda fins ara, és la que fa fons al meu humil blog, Faerie's Aire & Death Waltz (Aire de Fades & Vals de la Mort).


A part de tot el munt de notes que fan la pertitura impossible de tocar, conté un munt d'indicacions i dades sense sentit com "Basat en el cant cridat d'un cromanyó", "Arreglat per accident" o "Allibereu als pingüins".
John Stump, de fet, es dedicava a crear partitures ininterpretables musicalment parlant. Aquesta peça és la més famosa, tant que el nebot Greg Stump es va sorprendre quan, ensenyant-la a un amic seu musicòfil, aquest li va dir que l'havia vist penjada a un suro a la seva universitat, a Washington. Ultimament s'ha convertit en un fenòmen d'internet famós a un nivell notable. El compositor U.N Owen Was Her va crear una composició sintètica a piano de mateix títol que es coneix com a "la versió musicalment interpretable però humanament intocable" de la cançó:



No es pot dir que no sigui una bona composició.

Algunes altres dades de John Stump foren que:
-Era misàntrop
-Era fan obsessiu d'alguns grups com els Beatles o els Beach Boys
-Patia d'obesitat
-Era generalment tímid i introvertit

Més informació sobre John Stump al blog de Greg Stump, http://lostinthecloudblog.com/2010/03/13/john-stump-composer-of-faeries-aire-and-death-waltz/

No hay comentarios:

Publicar un comentario